ay dugumleri ikizler yayda 2020 2021 astroloji yorumu

AY DÜĞÜMLERİ İKİZLER – YAY AKSINA GEÇİŞ YAPIYOR 

Ay Düğümleri 5 Mayıs 2020’de İkizler-Yay burçlarına geçiş yapıyor ve 18 Ocak 2022 tarihine kadar bu burçlarda seyrine devam ediyor olacak. Öncelikle şundan bahsetmek isterim ki; Ay Düğümleri: Dünya’nın Güneş etrafındaki dönüşünü gösteren ekliptik ile Ay’ın Dünya etrafında dönüşünü gösteren yörüngenin kesiştiği, matematiksel olarak hesaplanmış Kuzey ve Güney olmak üzere 2 adet noktadır ve Güneş ile Ay tutulmaları bu noktalara yakın derecelerde gerçekleşir. Ay Düğümleri bu hayattaki yolculuğumuzda ruhumuzun öğrenmesi gereken dersleri, amacımızı, ruhumuzun sahip olduğu ve sahip olması gerektiği özellikleri gösterir. Güney Ay Düğümü, geçmişte edindiğimiz tecrübeler ile sahip olduğumuz özelliklerimizi kullanmamız için bize destek olurken, Kuzey Ay Düğümü de bu hayata gelişimizdeki amacımızı bulmamıza ve bu amacı gerçekleştirebilmek için öğrenmemiz gerekenleri göstererek bize rehberlik eder.

Ay Düğümleri transitleri doğum haritalarımızda yer alan gezegenler ile açı yaptığı zamanlarda kontrolümüz dışında gelişebilecek olaylar yaşamamıza etki eder. Ay Düğümleri İkizler-Yay aksına geçtiğinde aşağıdaki tarihlerde yer alan 4 Güneş ve 5 Ay tutulması gerçekleşecek;

· 5 Haziran 2020 15⁰ Yay Ay Tutulması

· 21 Haziran 2020 0⁰ Yengeç Güneş Tutulması

· 5 Temmuz 2020 13⁰ Oğlak Ay Tutulması

· 30 Kasım 2020 8⁰ İkizler Ay Tutulması

· 14 Aralık 2020 23⁰ Yay Güneş Tutulması

· 26 Mayıs 2021 5⁰ Yay Ay Tutulması

· 10 Haziran 2021 19⁰ İkizler Güneş Tutulması

· 19 Kasım 2021 27⁰ Boğa Ay Tutulması

· 4 Aralık 2021 12⁰ Yay Güneş Tutulması

Bu tutulmalarla birlikte bireysel haritalarımızın ne kadar etki aldığının yanı sıra bizler ve ülkeler de aynı şekilde dünya da değişmeye devam edecek.

Güney Ay Düğümü Yay’da; çevremize karşı önyargılı olmamaya karşı özen gösterme vaktidir. İnsanoğlu hep kendini haklı görebilir. Hiç araştırmadan, bilgi toplama gereği duymadan kendi sahip olduğu bilgi ile karar verir ve en doğru mutlak bilgiye kendi sahip olduğunu düşünür. İnançlarına körü körüne bağlanır, değerlerinde fanatikleşir, her şeyin en doğrusunu kendi bildiğini düşünerek çevresindekilere akıl vermelere başlar, ancak iş başa düşt��ğünde kendi de verdiği vaaza itaat etmez. Resmin bütününü görmeye çalışır; hayatı sorgular, evrendeki hukuku, adaleti, yasaları, prensiplerini, dünya üzerindeki inançları, kendi inançlarını, insanlığı sorgular. Sonunda öğrendikleri ile katı kurallar koyar, sınırlar çizer. Bilgiler de kurallar da teoriktir ve çoğu zaman günlük hayata, pratiğe uymaz. Her şeyi kendi bildiğini düşündüğü için de karşısındakini dinlemeden yorumlarda bulunur, kibri ve entelektüel yaşam tarzından dolayı sınıf bilinciyle soğuk bir tavırla insanlardan uzaklaşır, toplum içine katılmayı reddeder, kendini izole eder. Hep geleceği düşünür, şu anın farkına varamaz, gerçek hayattan kopar, bilime, gerçek bilgiye ulaşmak için çabalamaktan etrafındaki gelişmelerden bihaberdir. Hep kendi konuşur, ama dinlemek istemez, kendindeki zayıflıkların farkına varamaz. Mutlak bilgiye ulaştığında sorgulamadan kabul eder. Sorgusuz sualsiz kabul ettiği bilgi önünü tıkar, hayatı kaçırır. “Bir önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur” diyerek Einstein da Güney Ay Düğümü Yay’ın gölge yönlerini açıklıyor.

Kuzey Ay Düğümü İkizler’e geçtiğinde; “Bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir” demiş Sokrates, yani bilmiyorum diyebilmek, öğrenmek için merak etmek, soru sormak, araştırmak en güzel erdemlerdendir. Merakını gidermek için, bilen kişilere ulaşır, bilgi sahibi kişiler ile görüşmeler organize eder, röportaj yapar, kütüphanelere gider, ansiklopedilerden, kitaplardan, dergilerden, internet ortamından araştırır. Haberi öğrenebilmek için yerine gider, bilgi akışını arttırmak için çevresini genişletir, kendine network oluşturur. Heveslendiği kurslara, seminerlere workshoplara katılır. Sağlıklı merak gelişmek; karşısındakine gerçekten doğru soruları sorup, cevapları duyarken gerçekten dinlemek, anlamak ve tarafsız bir şekilde akılda müzakere ederek algılamak, fikir alışverişi yapmak ve bilgiyi paylaşmak doğru sonuca ulaşmak için değişime ayak uydurmak için en ideal yoldur. Kuzey Ay Düğümü İkizler’de iken bize der ki; dünya değişiyor, akması gereken çok bilgi var, kulağını aç dinle; objektif ol, değişimi kabullen, sosyalleş ve bu zamanı kendini değişimle karşına çıkabilecek zorlu imtihanlara karşı hazırlayarak geçir.

Kuzey Ay Düğümü İkizler – Güney Ay Düğümü Yay burçlarına geçtiğinde sentezleyecek olursak; halkın içine karışmalı, her kişinin fikrini, görüşlerini alarak, tarafsız bilgiye ulaşmalı, maceracı ruhumuzu harekete geçirerek, öğrenmek için güvenli alanımızdan çıkmalı, bilmediğimiz görmediğimiz yerlere giderek keşifler yapmalı, yeni tecrübeler edinmeliyiz. Bakış açımızı ve yeteneklerimizi geliştirmeli, çok yönlü olmak için gayret göstermeli ve klasik olanla güncel olanı harmanlayabilmeliyiz. Sezgilerimizle hareket etmeden önce aklımızla da müzakere ederek adım atmalıyız. Sınırlarımızı genişletmeli, yurt dışına açılmalı, farklı kültürlerden insanlar ile tanışıp farklı görüşleri de alarak kendi değerlerimizi gözden geçirmeli ve yerine yenilerini koymalı, tek bir dille yetinmeyip birden fazla dil öğrenmek için çabalamalı ve yaşam felsefemizde güncellemeler yapmalıyız. Optimist düşünce sistemi geliştirerek hayata bakış açımızı değiştirmeli, daha umutlu yaklaşmalıyız. Bilim dünyasında; bilinenlerin de sorgulaması, yeni bilgilere ulaşırken eski bilgileri de sınaması, mantık çerçevesinde ve yeni verileri kullanarak geliştirmenin yapılması gerektiği zamanlara giriyoruz. Büyük resmi görmeye çalışmak yerine, siyahla beyazı ayırmanın zamanıdır; ikisi arasındaki farkları görerek özümsemeli, farklılıklara göre adaletli ve eşit davranmak gerekir. Doğu ve Batı’yı sentezlemeli, her iki tarafın da sınanmış bilgilerini kabul etmeli ve ortaya yeni olgular çıkarmalıyız. Yani kısaca; Coelho’nun, meşhur “Simyacı” adlı eserinde anlatılan hikayede mutluluğun sırrını anlamak isteyen çobana, bilgenin dediği gibi: “Sana verebileceğim tek bir öğüt var: Mutluluğun sırrı; dünyanın bütün harikalarını görmektir, ama kaşıktaki iki damla yağı unutmadan.”

5 Mayıs 2020 – 18 Ocak 2022 Ay Düğümleri Transiti

Ay Düğümleri İkizler – Yay aksındayken 2020 senesinde sırasıyla Satürn, Plüton ve Jüpiter ile 150 derecelik açılar ile daha sonra Neptün ile kare açı yapıyor olacak. Sorumluluk duygumuzun arttığı önemli ve zorlu görevler ile karşılaştığımız zamanlar olacaktır. Özellikle iş hayatında ve ülkeler arası ilişkilerde sıkıntılar, bu ilişkilerden doğan yabancılaşma ve bu yüzden gelen kayıplar yaşanabilir. Yaşlı kimseler ile kederli ayrılıklar yaşanabilir. Dünyanın herhangi bir yerinde insanlık tarihinde üzücü kitlesel olaylar ve durumlar yaşanabilir. Geçtiğimiz Ocak ayında Satürn ve Plüton birleşerek Dünya üzerinde yeni bir döngüyü başlatmıştı ve bu kavuşum tekrar gerçekleşirken Ay düğümleri ile de 150 derecelik açısını sürdürüyor olacak. Bunlar değişimin ayak sesleridir. Bitmesi gerekenler biterken, yenisi gelmeden önce, biten şeyler bizde derin izler bırakarak gidiyor olacak. Sabırla, öz disiplini sağlayarak, engelleri yorulmadan usanmadan aşarak, korkularımıza yenilmeyerek, bu korkuların üzerine giderek ama bilinçli, hem aklımız hem de sezgilerimizi kullanarak, cesaretle hareket etmeye çalışmak bizi başarıya ulaştırır, bu durumu avantaja çevirmemizi sağlar. Çok konuşup şikayet etmektense, çok araştırıp, çok farklı görüşleri alıp geliştirmek ve bunun için çalışmak bizi başarıya götürür. Karşımıza bitmiş batırılmış işler çıkabilir, bunların sorumluluğu bize yüklenerek altından kalkmamız beklenebilir. Çeşitli manipülasyonlarla, duygu sömürüleriyle, insanları kullanarak güçlü konuma gelenler için de zorlu zamanlar yaşayacaklar. Kurallara uygun oynamayanların bedel ödediği, yarım kalan konuların tamamlandığı zamanlar olacak. Öte yandan kötülükler ve zorbalıklar ne yazık ki son bulmayacak; sosyal medyanın da etkisiyle bunları görmeye, yaşamaya ve etkilenmeye devam edeceğiz. Özellikle topraktan gelen doğa olayları ile hava olayları da yaşanabilir. Çevremiz değişebilir, dost bildiklerimizle iletişimi koparmak zorunda kalabiliriz. Ülkeler arası güç savaşları yaşanmasıyla katı kuralların ve yapıların yıkıldığı, yerine yenilerin yapılması için tekrar düzenleneceği zamanlar olacaktır. Doğu – Batı arasında güç değişimi, grupların yıkılıp farklı düzene geçileceği zamanlardır. Bilim dünyasında da bildiklerimizi unutturacak ve sıfırdan başlayarak tekrar gözlemleyerek, deneyler yaparak yeni buluşların yapılması için çalışmaların yapılacağını gösteriyor.

Satürn Plüton’dan uzaklaşırken Jüpiter ile kavuşumun etkisine girmeye başladığında Ay Düğümleri ile 150 derece açı yapmaya devam edecek. İnançlarımız ve değerlerimiz uğruna fanatikçe çabalar sarf edebiliriz, başarılı olmak, saygınlık ve zengin olma isteklerimiz artabilir. Bazı insanlar başkalarını kullanarak amaçlarına ulaşma isteğinde olabilir, para ve zenginlik için sömürüler artacaktır. Ancak geçmişte yapılan hatalardan dolayı bazı şirketler veya gruplar ya da kişiler iflas edebilir. Devlet zoruyla büyük kayıplar yaşanabilir. Sürüncemede kalan hukuki konular çözümlenirken, yeni hukuki ve mahkemelik sorunlar ortaya çıkabilir. Objektifliğimizi koruyamayacağımız, olayların daha çok negatif yönlerini göreceğimiz, buna rağmen bu günlerinde geçeceğini düşünerek ruhsal ve materyal alanda güçlü olma çabaları içinde olacağız. Yine bu dönemde toplumlar olarak kabul görmeyen uygun bulunmayan davranışlara karşı sessiz kalamayacağımız zamanlar olacaktır.

Ay Düğümleri Neptün ile Kasım 2020 – Şubat 2021 arasında kare açısını yapacak. Bu dönemde bağımlılık oluşturacak şeylere karşı dikkatli olalım. Yeni tanıştığımız bazı kişileri tanıdığımızı düşünürken aslında asıl yüzlerini göstermediklerini anlayacağız. Çevremizdeki insanlar tarafından kandırılabilir, hayal kırıklıkları yaşayabiliriz. Yanlış kişilere güvenmek, karşımızdaki kişiden kapasitesinin üzerinde şeyler beklemek, bu nedenle de hüsrana uğramak ya da bizden çok fazla şey beklenilmesi ile başkalarına hayal kırıklığı yaşatmak da bunlar arasında sayılabilir. Bazılarının merhameti, saf duyguları ve özverisi suiistimal edilebilir ve bu nedenle toplumda zarar görebilirler. Gerçekçi olmayan ya da fazla mükemmel hayaller kurmak yerine kendimizi gerçekçi yollarla beslemek, hayaller için somut adımlar atılmalıdır. Geçmişte yaşanılanlara takılı kalmayıp, hayallerinin ayakları yere sağlam basan yapıda olması gerekir ki hayal dünyasında sürüklenmeyelim. Virütik salgın hastalıkların yaygınlaşmaya başladığı, sağlığımıza kolay kolay kavuşamadığımız, kendimize dikkat etmemiz gereken, özellikle hava ve su yoluyla oluşan hastalıklar, zehirlenmeler oluşabilir. Bunun yanı sıra deniz kazaları, sudan, sıvılardan gelen zararlar oluşabilir.

2021 yılında Satürn ve Jüpiter Kova burcuna geçtiklerinde Ay düğümleri ile uyumlu açıda olacaklar, Uranüs ile de 150 derece açı yapacak. İlk olarak Jüpiter’le olan açının etkisi Şubat – Mart ayları arasında olacaktır. Jüpiter’in etkisiyle geleneklerden uzaklaşılacağı, eski köye yeni adetlerin gelmeye başladığı zaman olacaktır. Günlük alışkanlıklara teknolojik dokunuşlar ile farklılıklar gelecektir. Eğitime sisteminde değişimler olacaktır. Hem iş yaşamında hem günlük hem de bilim dünyasında alışılmışın dışında yapı ve yöntemlerin deneneceği, yeni buluşlara gebe zamanlardır. Bireyselden ziyade takım ruhunun önem kazandığı, takımca başarı kazanmanın verdiği mutluluk ve hazzı yaşamanın, sosyal sınıflama yapmadan, bireysel özgürlüğe ve haklara verilen önem artacaktır. Devletlerin ya da toplumların birliklere dahil olduğu ya da birlik oluşturduğu zamanlar olabilir. Sosyal medya üzerinden gruplar oluşturulup, bu gruplar dikkat çekmek istedikleri konuları kolaylıkla yayabilirler. Bir gruba dahil olma isteği ile çok fazla arkadaş sahibi olabilir, marjinal insanlar ile görüşebiliriz. Haritalarında negatif etki alanlar bunun tam tersi olarak kendini hiçbir gruba ya da felsefeye dahil hissetmeyebilir. Bu dönemde kadın – erkek hakları konusunda gündemler yaşanabilir. İnançlarımızı, ahlaki değerlerimizi, yaşamdaki değerlerimizi sorgulayabiliriz, Plüton’la yıkılmış olan katı değerlerimiz daha toleranslı olarak dönüşüm geçirecektir. Özgünlük korunduğu sürece inançlar ve erginlik geliştirilebilir. Çok çeşitlilik ve merakın etkisi ile dikkat dağınıklığı yaşayabilir, olayları karıştırabiliriz. Çok fazla düşünce, dikkat dağınıklığı kazaların yaşanmasına neden olabilir. Kaderci yaklaşımdan ziyade “kişi kendi kaderini kendi çizer” düşüncesi ön plana çıkar. Devletler ve toplumlar arası siyasi ve dinsel tartışmalar çıkabilir.

Ay Düğümleri diğer uyumlu açısını Satürn ile yaparken Satürn, Uranüs ile de kare açı yapacak. İnsancıl ve tarafsız yaklaşmaya çalışacağımız, bağımsızlığımıza önem vereceğimiz ve gelenekselden uzaklaşmak isteyeceğimiz zamanlar olacaktır. Bir yandan bağımsızlığımızı elde etmeye çabalarken bir yandan da yetersizlik hissi ve korkusu nedeniyle bize uymayan topluluk veya yapılara ya da çevreye uyum sağlamaya çalışabiliriz. Ya da bunun tam tersi olarak bağımsızlığı ele geçirebilmek için planlı ve emin adımlar ile engelleri aşarak maddi bağımsızlığı alabilmek için yılmadan usanmadan çalışabiliriz. Bağımsızlığını kazanmak için çabalayan milletler de bu dönemde amaçlarına ulaşabilirler. Kadınlara şiddet konusunun yine gündeme geleceği, bu nedenle aile içi yabancılaşmaların, şiddete bağlı ayrılıklar ve tutuklanmalar yaşanabilir. Özellikle kadınların çalışarak kendi parasını kazanıp finansal özgürlüklerini sağlama çabaları, kadın girişimcilerin göz önünde olacağı ve destekleneceği zamanlar olacaktır. Teknoloji ve bilimde Satürn’ün verdiği sabır ve Uranüs’ün verdiği güç ile ilerlemeler olacaktır. İnsanoğlu Dünya’nın sınırları ile yetinmeyip yeni bir gezegen arayışı için yeni uzay yolculukları yapabilir, bu yolculuğu daha hızlı daha kısa sürede yapabilmek için yeni uzay araçları geliştirilebilir ya da yeni bir yaşayabilmek için kaynak bulunabilir. Taşıtlarda yeni daha hızlı daha güvenilir buluşlar ortaya çıkabilir. Yine bu dönemde toprak veya hava ile ilgili olaylar yaşanabilir. Fiziksel paranın önemini yitirmeye başladığı kripto paraların, dijital ödeme yöntemlerinin bir hayli yaygınlaştığı ve bunları kullanarak insanların kazançlarını ele geçirmek isteyen kişiler artacaktır. Teknoloji geliştikçe suç işleme şekilleri de aynı oranda değişime uğrar, dijital paralar güvenli ödeme yöntemleri için yeni yöntemler ortaya çıkacaktır. Arkeolojik kazılar ile tarihi değiştirecek ya da güncellemeler yaptıracak yeni eserler ortaya çıkabilir.

Geçmişten Bugüne Ay Düğümleri İkizler (Kuzey) – Yay (Güney) Aksında Yaşananlar

Tarihte Kuzey Ay Düğümü İkizler – Güney Ay Düğümü Yay ekseninde olduğu zamanlar aşağıdaki gibidir;

- 28 Eylül 1908 – 23 Mart 1910

- 16 Nisan 1927 – 28 Aralık 1928

- 3 Aralık 1945 – 2 Ağustos 1947

- 26 Ağustos 1964 – 19 Şubat 1966

- 17 Mart 1983 – 11 Eylül 1984

- 13 Ekim 2001 – 13 Nisan 2003

Bu tarihlerde yaşanılan bazı önemli olayların kronolojik olarak yazının sonunda listelenmiştir. Listeyi incelediğinizde de göreceksiniz ki; teknolojik anlamda gelişmeler olmuş, yeni taşıtlar üretilmiş, uzaya insanlar gönderilip keşifler yapılmış, ülkeler arası çatışmalar çıkmış, bazı ülkeler bağımsızlığını ilan etmişken, bazı ülkeler ile de birlikler kurulmuştur. Listede belirttiklerimin dışında çok fazla terör saldırısı yaşanmış. Eğitim – öğretim konusunda yeni adımlar atılmış, kadın erkek eşitliği, insan hakları ile ilgili yasalar çıkarılmış, hatta kadınlar daha cesaretli atılımlarda bulunmuş. Havacılıkla ilgili gelişmelerin yaşanmış aynı zamanda uçak kazaları olmuş. Tarihsel kalıntılar bulunmuş, geçmişle ilgili aydınlanmalara şahit olunmuş. Parayla ilgili değişimler yaşanmış. Hastalıklara neden olan virüsler ortaya çıkmış. Depremler nedeniyle can kayıpları yaşanmış. Yukarıda da detaylı olarak bahsettiğim şekilde, geçmişte yaşanılanlara benzer olaylar yaşamamız mümkündür.



Peki Bu Ay Düğümleri Transiti Türkiye'yi Ne Yönde Etkileyecek? 

Ay Düğümlerinin İkizler-Yay eksenindeki transiti Türkiye'nin natal haritasına baktığımda 12. ve 6.evlere düşüyor. İlk açısı İkizler burcundaki Ay ile kavuşum olacak. Ay 1. ve 2. evin yöneticisi olduğundan Türk Halkını, halkın motivasyonunu, beklentilerini ve ülkenin iç işlerini etkiliyor. Kuzey Ay Düğümü'nün Ay ile kavuşumu corona virüsünün kaçınılmaz olarak yayılmasına sebebiyet verecek. Hastaneler bu tehlikeden dolayı çok fazla insanla dolup taşacak, virüse yakalanan da yakalanmamış olan da hastalık korkusundan hastanelere gidiyor olacak. Başta sağlık çalışanları olmak üzere genel anlamda sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Türk Halkı konuşmayı sever, bilgi toplamayı, konuşmayı, insanlara bildiklerini yaymayı çok sevdiğinden bu süreçte yayılan hastalıktan dolayı, sosyal medyada çok fazla bununla ilgili gündemler olacaktır. Hassasiyeti yüksek olan bir konu olmasına rağmen bu konu hakkında çok fazla yorum yapılacak, insanları duygusal olarak rencide edebilecek durumlar oluşabilir, yapılan her yorum bilinçli olmayacaktır, bu konuda dikkatli olmalıyız. Güçlü gözlem yeteneklerimiz ve hafızamız sayesinde hastalığı tedavi etmek için doneler toplarken, etkisi de çok uzun süreli olmayacaktır. Ancak bu süreçte çok fazla duygu değişimi yaşarız. Gündem sürekli değişir, çok fazla haber alırız. Genel anlamda ülkece kendimizi çok gergin ve huzursuz hissedebiliriz. Hastalığın olduğu ve yayıldığı süreçte kurban psikolojisine bürünebiliriz aman dikkat! ‘Ölümcül’ olma ihtimali virüse yakalandık diye kendimizi çaresizce duruma teslim etmeyelim, soğuk kanlılığımızı koruyarak spekülasyonlara mahal vermeden fiziksel ve manevi olarak kendimizi güçlü tutmalıyız. Coronanın dünyayı etkilemesi nedeniyle bizim ülkemizde de yayılmasıyla maddi manevi kötü yönde etkileneceğiz. Venüs’ün de retro oluşu nedeniyle ekonomik olarak çok zor günler geçiriyor olacağız ne yazıkki. İthalat ve ihracat oranlarının düşmesi, üretimin azalması nedeniyle ülkede maddi manevi zararlar yaşanacaktır. Bankalarda ekonomik zararlara istinaden düzenlemeler yapılacaktır.

Kuzey Ay Düğümü’nün yönetici gezegeni Merkür de natal haritada Satürn’le Terazi burcunda kavuşum halinde. Temmuz ortasından itibaren Ay Düğümleri Türkiye’nin 5. Evinde bulunan Terazi’deki Satürn Merkür kavuşumuna uyumlu açıda Akrep Burcunda yer alan 6 ve 10. evleri yöneten Jüpiter’e de 150 derece etki etmeye başlayacak. Satürn 7, 8 ve 9. Evleri yönettiğinden, Merkür de 4 ve 12. Evleri yönetiyor. Bu transitle doğrudan komşu ülkelerle ve yurt dışındaki ülkelerle olan ilişkilerimiz, düşmanlarımız, milletvekilleri, din adamları, halkın hayati durumu, halkın genel morali doğrudan etkilenecektir. Yakın çevremiz ve diğer ülkeler ile ilişkilerimizde eşit bir şekilde davranmaya çalışırken düşmanlarımız da bir o kadar sert ve yıkıcı davranacaktır. Sınırlarda gerçekleşen savaşlar devam edecektir, bunun yanı sıra gizli düşmanlıklar nedeniyle dost ve düşman ayrımını yapmada dikkatli olmalıyız. Türk Halkının paylaşımcı eşitlikçi ve uyumlu olma isteği, psikolojik durumu; düşmanlıklar, savaşlar nedeniyle dönüşüm geçirecek, bizi olduğumuzdan daha sert ve soğuk davranmaya itecektir. Milletler arası ve insanlar arasında iletişim kısıtlı hale gelebilir, ilişkilerde uyumsuzluk görülür. Bu sosyal medya kısıtlaması şeklinde de gelişebilir ya da insanların birbiri ile iletişimi azaltması yönünde de olabilir. Çevremizden ağır eleştirilere maruz kalabiliriz. Yaşlı kişilerden, eski dost ülkelerden destek alma ya da onları koruma içgüdümüz artacaktır. Bunca olayla birlikte halkın moral durumu çok kötü etkilenecek. Ülkeler arası olumlu ilişkilerimizden ticari ilişkilerimizde dikkatli olmalıyız, ihtiyaçlarımız doğrultusunda temkinli kurulan ticaret ilişkilerinde maksimum verimi almaya çalışmalıyız. Elimizdeki maddi kaynakları en iyi şekilde değerlendirebilmek için fırsatlar çıkacaktır. Bu süreçte yeni vergiler çıkarılabilir. Faizlerde artış görülebilir. Özellikle ilaç sanayii, temizlik ürünleri ve benzeri kimyasal ürünler üreten firmaların hisselerinde artış görülmesi muhtemeldir. Halkın hayati durumunu tehdit eden durumlar oluşabilir. Bu zor zamanlarda halkımız acıdan beslenircesine inançları daha kuvvetli bir şekilde birbirine kenetlenerek bu günlerin üstesinden geleceği inancını yitirmeyecektir. Medya ve basın – yayın sektöründe yeni düzenlemeler ile kısıtlamalar getirilebilir ya da yeniden düzenlemeler yapılma zorunlulukları oluşur. Savaşta olan yakın komşularımız arası diplomasi yeteneklerimizi kullanarak arabulucu olmamız gerekebilir. Dünya üzerinde başlayan salgın hastalıkların tehdidiyle ülkenin sağlık sektöründe, üretim yapılan yerlerinde, kamuya açık alanlarda (işletme ve restoranlar, marketler, vs.) düzenlemeler yapılıp sağlık açısından da hastalıklara karşı korunmak için önlemler alınması gerekiyor. İktidarda olan partinin halk ile uyumu zorlaşmaya başlayacak, bu durum halk tarafından derinden hissedilecek. Halk artık güvenini yitirmiş olduğu için erken seçim konusu gündeme gelecektir. İktidarda olan partinin kendini dönüştürmesi vizyon ve misyonunda değişikliğe gitmesi gerekmektedir. Eğer Ay Düğümleri İkizler – Yay aksındayken seçime gidilirse, tekrardan sağcı bir görüşün iktidara geleceği ancak aynı kişiler ve aynı bakış açısı ile olmayacaktır ve bu durumda iktidara gelen parti çok zor bir işi başarması gerektiğinin farkında olmalıdır. Muhalefet partiler arasında geleneksel düşünce yapısına sahip, entelektüel, detaycı, planlı çalışan, gerçekçi, boş vaatlerde bulunmayan, insanlar ile iletişim halinde olarak halkla sürekli temas halinde olarak bilgisini istihbaratını güncel tutan özellikle yaşlı kişilerin güvenini kazanmış bir parti öne çıkacaktır.

2020 Ekim ayından itibaren etkisi 2021 Mart ayına kadar sürecek olan, Ay Düğümleri 3. evdeki Neptün, 5. evdeki Venüs ve 10. evdeki Şiron ile etkileşime girecek ve salgın hastalıkların ve virüslerin tehlikesi tekrar baş gösterecektir. Bu sefer etkisi ilk başta göründüğünden daha sert olacaktır. Halka açık alanlarda (sokaklar, kütüphaneler, şehir içi, metrolar, postaneler, vb.) önlem alınmış gibi gösterilse de hastalığın yayılmasında engel olunamayacak. Devletin komşu devletlerle yaptığı anlaşmalarda aksaklıklar görülebilir, gizliden gurur yaparak gelen yardımı kabul etmeyebilir ya da yardım beklediğimiz halde beklentimiz boşa çıkabilir. Halkın hükümete olan güveninin azalması ve salgın hastalıklar nedeniyle karmaşa çıkma ihtimali yüksektir. Çok fazla süslü sözlerle vaatlerin yapıldığı ama gerçekte olmayan olması için çaba gösterilmeyen sözler sarf edilerek beklenti oluşturur. Halkın hayal gücünü arttırır ama aynı zamanda tembelleştirir ve pratiklikten uzaklaştırır. Bu dönemde yine basın yayının ve sosyal medyanın sansürlendiği hükümetin hırsları nedeniyle eleştirileri kabul etmediği, kendini kapadığı zamanlar olacaktır. İktidarda olan parti kendisine yönelen eleştirileri geri püskürtmek için bilgi toplayacak, araştırmalar yapacak çıkan krizleri aklını kullanarak durumu lehine çevirmeye çalışacaktır. Tıp dünyasında corona virüsüne çözüm olarak Türk Milletinin yaratıcı gücünün yüksek olduğu bu zamanlarda tedavi bulunmasında destek olabilecektir. Bu dönemde milletçe aynı görüşleri paylaşan ülkelerle iş birliği içinde olmayı seçeceğiz. Venüs’ün Neptün ile olan kare açısı bize; magazin dünyasında ünlülerin hayatlarıyla ilgili gizli olayların gizli aşkların açığa çıkacağı, skandal olayların, hayal kırıklıkları ve aldatılmaların olacağını gösteriyor. Çıkan magazin haberleri uzun zaman konuşulacak, unutulmayacaktır. Kıskançlık, aşırıya kaçma, fazla sahiplenme, sevgi alışverişlerinin daha tutkulu yaşanacağı zamanlar olacaktır. Millet olarak üzerimizde oluşan gerginliği atabilmek için kendimizden kaçarak başka insanlar ile ilişki kurmak içimizdeki gerginliği de insanlara yansıtmak yerine ruhumuzu dinlemeyi seçmeli, sıkılganlığımızdan kurtulmak için kendimizi motive etmeye çalışmalı ve tembellik duygusundan kurtulmalıyız. Sanatsal aktivitelere yönelebilir ya da sanatsal uğraşlar edinebiliriz.

2020 30 Kasım’da yaşanacak Ay tutulması Türkiye’nin Ay Düğümlerine tam kare yapacak. Dünya üzerinde ve milletçe duygusal gerilimin yüksek olacağı bir zamandır. Halkın amacı ile devletin amacının çatıştığını gösteriyor. Motivasyonumuzun tükendiği, maddi manevi zararlar yaşadığımız, salgın hastalıklar nedeniyle hastanelere, doktorlara katı kurallar getirilerek salgınların kontrol altında tutulmaya zorlanması, bu durumdan spor camiasının, çocukların ve gençlerin eğitim ve öğretim hayatının etkileneceğini ve en üzücüsü de hastalıklar nedeniyle ölümler yaşanabileceğini, hükümetin etkisini yitirdiği ve doğal kaynakların tükenmeye başladığının göstergesidir.

2021 Ocak ayında; Ay Düğümlerinin Neptün, Şiron ve 5 ile 11. evleri yöneten Venüs üzerinde etkisi devam ederken 11. evden geçen transit Uranüs’ün Türkiye’nin Güneş’ine karşıt açısı nedeniyle Türkiye’de doğa olayları yaşanması ihtimali vardır. Bu dönemde yine ya da kitleleri etkileyen önemli olaylar yaşanması mümkündür. Anayasada değişiklikler olabilir. Corona virüsü ile ilgili aşı veya tedavi ya da benzer salgın hastalıkların tedavisi ile ilgili çözümler çıkabilir.

2021 Mart ayından itibaren Türkiye’nin Uranüs-Güney Ay Düğümü-MC kavuşumu ile Plüton ve Akrep Stelyumu ve Başak burcundaki Kuzey Ay Düğümünden oluşan uçurtma kalıbına kare açı yaparak tetikliyor olacak. Ülkemiz manevi gücü yüksek, sadece İlahi güce dua ederek, sığınıp, her şeyi Yaradan’a havale ederek beklenti içine giriyor çoğu zaman. Ancak bu açı ile gün ayağa kalkıp çabalamanın günüdür. Gün düştüğümüz yerden kendimizi kaldırmanın vaktidir. Yaşadığımız onca zorlu zamandan sadece Tanrı’ya inanarak dua ederek kurtulamayacağımızı anlayıp, artık silkelenmenin ve kendimize gelmenin zamanı olduğunu anlayacağız. Millet olarak depresyon ruh halinde olacağız. Ülke çapında toprakta verimsizlik, kuraklık, kıtlık, yiyecek-içecek sıkıntısı yaşama ihtimalimiz yüksektir. Çevre düzenlemesi hakkında yeni kanun ve kurallar getirilerek durumu düzeltmeye yönelik reformlar atılmaya başlanacaktır. Halkı bilinçlendirmek, organize olmaya çevre koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar düzenlenecek, basın – yayın sektörünün ve yasaların da desteğiyle zorlanacaktır, çünkü zamanın ve teknolojinin ilerlemiş olmasına rağmen ülke ekonomisi olarak çok fazla gerilediğimizin farkındalığı tokat etkisi yaratacak. Tarıma ve üretime verilen önem artıcak, toprak verimliğini arttırmak için araştırmalar yapılacak. Milletlerle olan çatışmadan dolayı ülkece yalnız kalacağımız desteklenmeyeceğimiz zamanlar olduğu için komşu ülkelere dahi yabancılaşıp gücümüzü yeniden toplayıp kapasitemizi geliştirmeli, üzerimize düşen görevleri yapmalı, sorumluluklarımızdan kaçarak birilerinin bizim yerimize çevre için çabalasın diye beklemek yerine önce bireyselde bu zihniyeti değiştirmemiz gerektiğini anlayarak hareket etmeliyiz. Yaradan’a olan inancımız ve iman gücümüz ile kendi ülkemizin içsel güvenliği ve diğer ülkelere karşı olan güvenliğimizi sağlamak için de uzun zamanlar uğraşlar veriyor olacağız. Plütonik bir ülke olarak her zamankinden daha hırslı ve korkusuz olacağımızdan kişisel farkındalığımızı geliştirerek ve Türkiye olarak küllerimizden yeniden doğacağız. Bu dönem halk arasında çok fazla karmaşa ve kitlesel üzücü olaylar yaşanıyor olacak. Erken seçime gidilme ihtimalinin yüksek olacağı 2021 sonuna kadar yapılmasa dahi konusunun geçeceği zamanlar olacaktır. Çünkü hükümetin halkın güvenini net bir şekilde kaybettiği ve artık isyan ettiği zamandır. Yer sarsıntıları ile de çok büyük psikolojik bunalımlar yaşamamız mümkündür.

2021 yılı Temmuz ayında Türkiye’nin 3 – 9 aksında olan Ay Düğümlerine transit Ay Düğümleri tam kare yapıyor olacak. Bu dönemde kaçınılmaz olarak milletler arası anlaşmazlıklar ve savaşlar nedeniyle toplumla beraber üzücü olaylar yaşamamız mümkündür.

2021 Haziran ayından Eylül ayının sonuna kadar 4.evdeki Mars’a transit Ay Düğümleri ve Kova burcundaki Transit Satürn uyumlu açı yaparak büyük üçgen oluşturacak. Aynı zamanda Güneş’e de Kasım ayına kadar 150 derece açı yapacak. Çatışma halinde olduğumuz ülkeler ile anlaşmaya varacağımızı gösterir. Yine ekolojik dengeyi sağlamak adına birlik beraberlik sağlayarak önemli çalışmalar yapılacağını gösteriyor. En iyisini yapmak için kararsızlığımızın yüksek olması yaratıcılığımızı engelleyeceği için harekete geçmeye zorlanacağız ne yazık ki. Oturduğumuz evlerin sağlamlığını arttırmak, tarıma yönelerek, toprakla ve bahçe işleriyle uğraşarak toprak verimliliğini arttırmak için bilimsel çalışmalarda bulunmak, ailemizin güvenliğini sağlamak için uğraşlar vereceğiz. Tabiri caizse yaşam savaşı vereceğiz. İş birliğine gidilerek bu konuda bilgi toplamak, bilimsel çalışmalarda bulunarak bu durumun üstesinden geleceğiz. Çözüme gidebilmek için kök nedenlere ulaşarak çözüm üretebilmek için varımız yoğumuz ne varsa ortaya koyacağız. Sezgisel zekamızın aktif olacağı dönemde sıkı çalışarak başarılı olmaya zorlanıyormuş gibi hissedebiliriz. Yaratıcılığımızı arttırmak adına genç beyinler olan öğrencilere maddi destek de sağlayarak bu sürece katkıda bulunmalarını sağlayabiliriz.

Bütün bu gelişmeler düşmanlar ile soğuk savaş halinde olacağımızı aynı zamanda ekolojik denge ve salgın hastalıklar gündemimizde olacağını gösteriyor. Donald Trump’da Ay Düğümleri İkizler-Yay aksındayken doğmuş olduğu için Amerika da bu durumdan nasibini alacak. Amerika ve Rusya’nın işgalci tavırlarına karşı koyacağız. 18 Ocak 2022 tarihinde Ay Düğümleri Boğa-Akrep aksına geçecek. O güne kadar tarafsızca fikirlerimizi belirttiğimiz ve öğrendiğimiz, bilime gerçekten katkı duymanın gururunu yaşayacağımız, sağlıklı, güvenli ve huzur içinde olacağımız günler geçirmeniz dileğiyle…

Ileri Seviye Öğrencisi
Sinem AKBAL AYDIN

KRONOLOJİ

1908 Yılı;

· 1 Ekim  -  Ford , " Model T otomobilini  satışa sundu.

· 5 Ekim  -  Bulgaristan Osmanlı Devleti 'nden bağımsızlığını ilan etti.

· 7 Ekim  -  1898 'den beri özerk olan  Girit Yunanistan 'a katılma kararı aldı.

· 14 Kasım - Albert Einstein ışığın kuantum teorisini sundu.

1909 Yılı;

· 9 Ocak - Ernest Shackleton, İngiliz Nimrod Keşif ekibinin bir parçası olarak, en Güney enlemine gitme rekorunu kırdı. 88°23' Güney enlemine gitti.

· 13 - 24 Nisan  -  İstanbul 'da  31 Mart Ayaklanması  başladı, Selanik 'ten gelen  Hareket Ordusu   31 Mart Ayaklanması 'nı bastırdı.

· 14 Nisan  -  Çukurova 'da  Ermeni  İsyanı başladı.(14 -  25 Nisan )

· Sanayi yaptırımlarını teşvik etmek için ilk yasa çıkarıldı.

· Fransa , ilk  radyoloji  uzmanlarını toplum hizmetine sunmuştur.

· 6 Eylül - Amerikan kâşif Robert Peary’nin Kuzey Kutbunu 5 ay önce keşfettiği duyuldu.

· 7 Eylül - Eugene Lefebvre, uçakta ölen ilk pilot oldu. Juvisy’de Fransız yapımı Wright çift kanatlı uçağını denemekteydi.

· 12 Eylül - Dünyanın ilk sentetik kauçuk patenti Alman kimyager Fritz Hofmann’a verildi.

· 7 Aralık - Mucit Leo Baekeland ilk ısı ile sertleşen plastik materyalinin patentini aldı. Plastik endüstrisinin kıvılcımını attı.

1927 Yılı;

· 6 Mayıs  -  İstanbul Radyosu  ilk yayınına  Sirkeci 'deki  Büyük Postane  binasının bodrum katında başladı.

· 20-21 Mayıs - Havacı Charles Lindbergh, New York’tan Paris’e, ilk defa Atlantik Okyanusunu uçakla geçti.

· 26 Mayıs - Henry Ford son ve 15 milyonuncu Ford Model T’yi üretti.

· 28 Ekim  -  Türkiye 'de  ilk   nüfus sayımı  yapıldı.

· 18 Kasım  -  Ankara Radyosu  ilk yayınına başladı.

1928 Yılı;

· 31 Ocak  -  Türk Eğitim Derneği 'nin  Atatürk  önderliğinde kurulması.

· 3 Şubat - Paleo-antropolog Davidson Black Çin’de Zhoukoudian’da insan fosili buldu. Bunun yeni bir tür olduğunu ilan etti. Bu türe 'Sinanthropus pekinensis' ismini verdi. Şimdi bu türün adı “Homo erektus”tur.

· 23 Mayıs  -  Türk Vatandaşlığı Kanunu  kabul edildi.

· 18 Haziran - Amerikalı Havacı Amelia Earhart Atlantik Okyanusunu uçan ilk kadın pilot oldu.

· 24 Mayıs  -  Uluslararası Rakamların  kullanılmasına ilişkin kanun kabul edildi.

· 15 Eylül - İskoç bakteriyolog Alexander Fleming penisilini keşfetti.

· 1 Kasım  -  Yeni Türk alfabesine  ilişkin kanun  Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde kabul edildi.

1946 Yılı;

· 10 Ocak  - Radyo dalgaları kullanılarak dünya ve ay arasındaki mesafe ölçüldü.

· 10 Nisan  -  Japonya 'da kadınlar ilk kez oy kullandı.

· 7 Mayıs  - Tokyo Telekomünikasyon Mühendisliği Şirketi (bugünkü ismiyle  Sony ) kuruldu.

· 22 Mayıs - Uzaya erişen ilk Amerikan roketi (WAC Corporal) fırlatıldı.

· 4 Temmuz  -  Ankara Üniversitesi  kuruldu.

· 7 Eylül  -  TL  devalüe edildi.

· 4 Kasım  -  Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü  kuruldu

1947 Yılı;

· 12 Mart  -  Harry Truman ABD Kongresi 'nden,  Türkiye  ve  Yunanistan 'a  Sovyetler Birliği  baskısından kurtarılmaları için toplam 400 milyon dolarlık bir yardımda bulunulması ve bu devletlerin sivil ve askeri personeline  ABD 'de eğitim verilmesi için yetki istedi.

· 16 Nisan  -  ABD Texas 'da  amonyum nitrat  yüklü Fransız bandıralı  SS Grandcamp  gemisinin limanda infilak etmesi sonucu 581 kişi hayatını kaybetti, 5000 kişi yaralandı.

· 7 Temmuz - İddia edilen ve tartışılan Roswell UFO Olayı yaşandı.

1964 Yılı;

· 27 Ağustos  -  Türkiye 'de ilk  ABD  karşıtı gösteri,  Ankara 'da yapıldı.

· 6 Ekim  -  Manyas 'ta meydana gelen 7.0 şiddetindeki depremde 23 kişi öldü, 130 kişi yaralandı.

1965 Yılı;

· 18 Mart  - Kozmonot Alexey Leonov, uzay aracı Voskhod 2’den 12 dakikalığına dışarı çıkarak uzayda yürüyen ilk insan oldu.

· 3 Haziran  -  Edward White  uzayda ilk yürüyüşü gerçekleştirdi.

· 7 Haziran  - ABD Yüksek Mahkemesi evli çiftlerin doğum kontrolü kullanmasını yasallaştırdı.

· 8 Haziran  - Özel Öğretim Kurumları Kanunu kabul edildi.

· 11 Ağustos  -  Sakarya Hendek 'te meydan gelen  trafik kazasında  25 kişi  nitrik asit  ile yanarak hayatını kaybetti.

1966 Yılı;

· 3 Şubat - Ay’a ilk uzay aracı yumuşak inişi, Soviet Luna 9 tarafından gerçekleştirildi.

1983 Yılı;

· 30 Ekim  -  Erzurum  ve çevresinde meydana gelen 7,1 şiddetindeki yer sarsıntısında, resmi verilere göre; 1400 kişi öldü, 3000'den fazla konutta ağır hasar oluştu

· 15 Kasım  -  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  (KKTC) bağımsızlığını ilan etti. Türkiye, KKTC'yi tanıdığını ilan etti.

· 16 Kasım  - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. ( TÜPRAŞ ) kuruldu.

· 24 Kasım  -  TBMM  açıldı. Başbakan  Bülend Ulusu  istifa etti.Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Hükûmeti kurma görevini  ANAP  Genel Başkanı  Turgut Özal 'a verdi.

· Amerikalı ve Fransız araştırmacılar  AIDS  hastalığın nedeninin  HIV  olduğunu buldular.

1984 Yılı;

· 5 Ocak - Richard Stallman   GNU 'yu geliştirmeye başladı.

· 6 Ocak  - Türk Parasını Koruma Kanunu'nda yapılan bir değişiklikle döviz taşımak suç olmaktan çıktı

· 7 Ocak  -  Brunei   Güneydoğu Asya Uluslar Birliği  (ASEAN)'ın altıncı üyesi oldu.

· 10 Ocak  -  Amerika Birleşik Devletleri  ve  Vatikan  tam diplomatik ilişki kurdular.

· 24 Ocak  - İlk  Apple Macintosh  satışa sunuldu.

· 3 Şubat  -  Challenger Uzay Mekiği  onuncu uzay mekiği görevi gereği fırlatıldı.

· 6 Mart  - İngiliz kömür sanayinde 12 ay süren iş bırakma eylemi başladı.

· 25 Temmuz  -  Salyut 7 'nin Kozmonotlarından  Svetlana Savitskaya   uzay yürüyüşü  yapan ilk kadın oldu.

· 5 Eylül  -  STS-41-D Discovery Uzay Mekiği  inişini gerçekleştirdi

2001 Yılı;

· 25 Ekim  -  Windows XP  piyasaya sürüldü.

· 5 Kasım  - 20.000.000 Lira Tedavüle Çıkarıldı.

· 20 Kasım  -  Mersin 'de sel felaketi yaşandı.

2002 Yılı;

· 1 Ocak ;

o Hollanda 'da  ötanaziyi  yasallaştıran karar yürürlüğe girdi. Hollanda, ölümcül durumdaki hastalara hayatlarını sona erdirme hakkı veren ilk ülke oldu.

o Tayvan   Chinese Taipei  gibi  Dünya Ticaret Örgütü  üyesi oldu.

o Euro banknot ve bozuk paraları  Avrupa Birliği üyesi ülkeler 'de kullanılmaya başlandı.

o Türk aile hukukunda önemli değişiklikler öngören,  Türk Medeni Kanunu  ile Türk Medeni Kanunun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkındaki Kanun yürürlüğe girdi. Koca, "evin reisliğini" kaybetti, evlilik birliğinin yönetiminde kadın ve erkeğe eşit söz hakkı tanındı.

· 12 Haziran  -  Tofaş  Kuş Serisi olarak bilinen otomobillerin üretimini durdurdu.

2003 Yılı;

· 8 Ocak - Diyarbakır seferini yapan  RJ-100  tipi uçağı  Diyarbakır 'a inişi sırasında  düştü , 75 kişi öldü, 5 kişi yaralı kurtuldu.

· 30 Ocak  -  Belçika 'da  eşcinsel evlilik yasallaştırıldı .

· 13 Mart - The Nature dergisi İtalya’da 350000 yıllık dik yürüyen insan ayak izinin bulunduğunu bildirdi.

· 20 Mart  -  ABD  Başkanı George W. Bush'un  Saddam Hüseyin 'e Verdiği 48 Saat Doldu.  ABD  Kuvvetleri Gece Yarısı Saat 02:40 Sularında  Irak 'ın Başkenti  Bağdat 'ı Havadan Bombalamaya Başladı.  Irak Savaşı  başladı.

· 10 Nisan  - İzmir-Urla'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

·  14 Nisan - İnsan Genomu Projesi tamamlandı. İnsan gen haritasının %99’u, %99.99’luk kesinlikle dizildi.


Lütfen Bekleyin