12 mayis 26 haziran 2020 venus geri hareketi venus retro

Venüs Retro

Aşkın ve güzelliğin tanrıçası Venüs 12 Mayıs 2020’de İkizler Burcunda 21 derecede retro hareketine başlamak üzere durağan pozisyona geçiyor. 14 Mayıs – 24 Haziran tarihleri arasında retro hareketini gerçekleştirecek ve 26 Haziran’da retrodan çıkarak ileri hareketine İkizler Burcunda tekrar devam ediyor olacak. Önce Venüs ve retrodan biraz bahsedeyim;

Venüs, aşkı, sevgiyi, değer yargılarımızı, ilişki kurma şeklimizi (insanlarla olan sevgi alışverişlerimizi - nasıl ilişki kurduğumuzu), cinselliği, kadının ve erkeğin kadınsı dürtülerini, aynı zamanda erkekte karşı cinste etkilendiği kadının özelliklerini, hoşlandığımız sosyal faaliyetleri, parayı, maddi değerleri, yaratıcı gücümüzü, sanatı temsil eder.

Venüs Güneş ve Ay’dan sonra en parlak gök cismidir. Parlaklığı ve güzelliğinden dolayı mitolojide Afrodit ile temsil edilmektedir. Zodyak’ın çevresini 225 günde döner ve her burçta ortalama 19 gün kalır. Venüs yaklaşık 19 ayda bir yaklaşık 45 gün retro yapar ve her iki retro derecesi arası 72 derecedir. Her 8 yılda bir Venüs Güneşin etrafında 5 kez dönerek retroya girdiği derecelerden pentagram yıldızını oluşturur. Pentagram yıldızı evrensel birlik ve beraberliğin simgesidir. Geçtiğimiz 2018 yılında Akrep burcunda retro yaparak 8 yıllık bir döngü kapatmış oldu. Önümüzdeki İkizler burcunda yaşanacak olan retro ile yeni bir 8 yıllık döngü başlayacak.

Venüs retrosu natal haritada var olduğunda; kişide sosyal yönden içe kapanıklık, ilişkilerinde çekimser davranışlar, kendini değersiz hissetme, çok fazla sevgi görme isteği ama sevgisini gösterememe, cinsellikle ilgili konularda farklı yaklaşımlara açık olma, zührevi hastalıklar konusunda hassaslık, parayla ve kendisiyle ilgili değer yargılarında öğrenmesi gereken dersleri, ilişkilerde düşüncesizce verilmiş kararların sonucunun düzeltilmesi gerektiğini ve kişinin sanatla ilgili meslekler seçmesini gösteriyor olabilir.

Venüs retrosu transitinde; ilişkilerde geçmişten beri süregelen var olan sorunlar temcit pilavı gibi önümüze gelebilir. Sorunların çözülmesi yaşanan ilişkiyi sonlandırabilir ya da daha güçlü hale getirebilir, bu iki tarafında yaklaşımına bağlı olarak değişecektir. Kendi fiziksel görünüşümüzü veya kendi değer yargılarımızı çok fazla irdeleme yoluna gidebiliriz ve bu yönde değişikliklere gitme ihtiyacı hissedebiliriz.

Fiziksel görünümümüzde yapılacak radikal değişiklikler için retro bitmesi beklenir. Ayrıca geçmişte yapılmış olan bir estetik operasyonu düzelttirme amaçlı değilse yeni estetik operasyonlar için uygun değildir. Parayla ilgili olarak önceden borç verdiğimiz paralar geri dönebilir. Ya da geçmişte yaptığımız bazı hatalar nedeniyle para kayıpları yaşayabiliriz. Bu dönemde borç verirsek geri dönmeyebilir. Sanatsal faaliyetlerde bulunmak ruhumuzu dinlendirmek, sorunlarımızı çözebilmek için beynimizin yeterli dinginliğe ulaşmasında destek olacaktır. Venüs İkizler burcundayken; ilişki önce zihinsel yollarla gerçekleşmelidir. Fiziksel etki zihinsel etkiden daha sonra gelir. Karşı cinsle fiziksel çekimden ziyade, konuşmaktan, dokunmaktan, fikir alışverişi yaparak iletişimini güçlendirmekten zevk alır. Kelime oyunları yaparak karşı tarafı etkilemekte başarılıdır. Çok fazla insanla iletişim halinde olmayı sevdiği için, aynı zamanda kararsız yapıya sahip olduğundan, diğer gezegenlerle açılarına bağlı olarak aynı anda birden fazla kişi ile birlikte olma durumunu getirebilir. Bu nedenle de ilişkiler genelde yüzeysel kalır. Kişi ilişkilerde yüzeyselliği önlemek için dinlemeyi öğrenmeli, iletişimi farklı insanlar ile arttırmayı kendini bilgiyle geliştirebilmek için kullanmalıdır. Para konusunda tutumlu değildir. Zihinsel aktiviteleri sevdiğinden, el becerileri ve yaratıcılık gerektiren konularda ve sanat dallarında yeteneklidir.

Venüs İkizler burcunda retroda; bilgisinin her zaman yetersiz olduğunu düşünür, çok fazla okur, çok fazla konuşur ve çok hızlı konuşur hatta konuşurken kelimeleri yutabilir ve iletişimde fazla konuşmadan dolayı iletişimsel problemler oluşur. Karşı cins ile doğru iletişimi kurmadığında, sağlıklı bir sevgi alışverişi de oluşmaz. Çünkü ilişkileri daha çok bilgiye yönelik olur, duygusal iletişimini kurmaya çalıştığında korkuları buna engel olabilir. Ya da bunların tersi olarak insanlarla iletişimi bozduğu için doğru iletişim kurarak ilişkilerini onarması gerekiyordur. Parayla hiç ilgisi yoktur, hiçbir zaman paraya önem vermez, bu nedenle tutumlu olmak da ona göre değildir.

Venüs İkizler burcundaki retro transitinde genel olarak; damarlar, böbrekler, cinsel organlar, sinir sistemi, eller, kollar ve akciğerler ile ilgili bir kronik sorunumuz var ise dikkat edilmesi gereken bir dönem olacaktır. İnsanlar ile iletişime dikkat etmeli, yakın çevremizde olan her kişiye özelimiz hakkında, yanlış kişilere gitmemesi ya da yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için bilgi vermemeli, aynı şekilde başka kişilerin özeline de kişinin rızası olmadıkça müdahil olmamalıyız. Bu dönemde yalan yanlış haberler duyulabilir, her duyduğumuza kulak asmayalım. Venüs’ün İkizlerde paraya çok önem vermemesinden dolayı ekonomik sorunlar yaşamamak adına dikkatli olmakta yarar var.

Venüs retro sürecini açılarıyla detaylı inceleyelim;

İlk olarak Venüs 27 Nisan’dan bu yana etkisi başlamış olan Neptün ile kare açı yapıyor ve Mayıs sonuna kadar etkisi devam edecek. Bu dönemde ilişkilere dikkat etmek gerekiyor; gizli aşklar başlayabilir, aynı anda birkaç kişiyi idare eden kişilerin gerçek rengi ortaya çıkabilir. İlişkilerde kendini kurban gibi görerek farklı ilişkiler yaşamaya çalışarak kendini kurtarma isteği oluşabilir ya da ilişkileri aşırı idealize etme sebebiyle yeni bir ilişkiye başlayamama ve çekingen davranışlar oluşabilir. Şefkatli ve merhametli tavırlar sömürülerek ilişkilerde aldanma ve aldatılmalara sebep olabilir. Sanatsal faaliyetlerde bulunmak( resim yapmak, edebi yazılar yazmak, yaratıcılığı kullanarak ruhu dinlendirecek ve kararsız ruh halinden kurtaracak etkinliklerde bulunmak) ilişkilerde oluşan kıskançlık krizlerinden, yanlışlara düşmekten kurtaracaktır. İlişkilerde mükemmeli hayal ederek hayallerindeki ilişkiyi aramak yerine bunun için var olan ilişkilerdeki varsa sorunları çözmek ve ilişkiyi güzelleştirmenin yollarını aramak gerekir.

Venüs retroya geçtiği vakitte yöneticisi Merkür de İkizler burcuna geçiş yapıyor. 21-23 Mayıs tarihleri arasında Venüs, Merkür’le kavuşumda olacak. Çok fazla konu hakkında ve çevredeki insanlar hakkında konuşmak, çekiştirmek, insanların ilişkileriyle ilgili fazla meraklı davranıyor olma ve bu yüzden tartışmaların olması, her iki tarafa da uyumlu gibi görünüp ortamı karıştırmak, her şeyi öğrenme isteğiyle gerekli gereksiz bilgi toplamak, konunun tamamı anlatılmadan anlamaya çalışılması ve bu yüzden yüzeysel, yalan-yanlış bilgiler öğrenilmesi ve bu şekilde aktarılması gibi durumlar oluşması yüksek ihtimaldir. Odak noktası çok sık değişebileceğinden dalgınlıklar ve kafa karışıklığına sebep olabilir. Sevgililerinden bir şeyler saklayanların dikkatine; sevgilileriniz araştırmacı ve uyanık tavırlarıyla gerçekleri öğrenebilir. Sanatla ilgilenenler için ilham gücünün yüksek olacağı vakitler olduğu için değerlendirilebilir, yaratıcı senaryolar oluşturulabilir.

29 Mayıs – 6 Haziran tarihleri arasında Venüs Koç’taki Kara Ay ile sekstil açı yapacak. Eski zamanlarda kadınlar istedikleri erkeği elde edebilmek için bu zamanları beklermiş. Bu dönemde romantikkonuşmalarla, laf cambazlıkları ile cinsel yönden etkilemeye çalışanlar çıkabilir. Bu karşınıza çıkan kişi ilişki yaşamak istemediğiniz kişi ise dikkatli olmalısınız, kandırmak için elinden geleni yapar.

31 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında Venüs Balık burcundaki Mars ile kare açı yapıyor olacak. İlişkilerde fırtınalar esecek. Ayrılsak da beraberiz durumları yaşanabilir. Biten ilişkilerde sevgilinin yokluğuna dayanamayarak duygusal kontrolün zayıflığı yapmak istemediğimiz konuşmalar yaptırabilir. Zararlı alışkanlıklara (alkol, sigara, uyuşturucu, vs.) meyil vereceğinden dikkatli olmak gerekir. İlişkilerde sorun yaşayanlar ise romantik ortamlar oluşturarak yapıcı ve romantik konuşmalar ile partneri ile sorunları tatlıya bağlayabilir, romantizm ile cinselliğin doruklarına ulaşılabilir. Güven problemini çözmek gerekir. Sorunları çözmeden olayların hiç olmamış gibi yapılması kontrolsüz öfke patlamalarına sebep olabilir. Makul seviyede konuşarak çözümlemek ve kabullenmek kişilerin yollarını açacaktır.

1-5 Haziran tarihleri arasında Güneş İkizler burcunda Venüs ile kavuşacak. Güneş-Venüs kavuşumları normalde güzel karşılanır ancak retro Venüs ile kavuşum çok olumlu etkiler vermesi beklenmez. Sevgimizi göstermekte sorunlar yaşadığımız, beklentilerimizin yüksek olduğu ve beklediğimiz gibi değer görmediğimizi düşünebiliriz. Popüler olma, bulunduğu ortamda entelektüelliği ve konuşkanlığı ile kendini gösterme isteği oluşacaktır. Fiziksel görüntümüze de önem vererek değiştirmeyi düşünebiliriz. Bilgiye çok fazla önem verdiğimiz zamanlar olacağından yine aşırı soru sorma eğilimi ve merak içinde olacağızdır. Özgürlük isteğiyle, yeni yerler görmek, gezmek isteğimiz artacaktır. Kendi değerlerimizi gözden geçirmeli; varsa ilişki problemleri bunları kalıcı olarak düzeltmek adına iletişimimizi ve sevgi gösterme şeklimizi değiştirmemiz gerekir. Aynı şekilde parayla ilgili görüşlerimizi de yeniden gözden geçirmemizde fayda var, çünkü paraya değer vermeyişimiz ve elimize geçen parayla çok fazla harcama yaparak parayı sevmeyip çabucak elden çıkarma isteğiyle alakalı olabilir, bu da biriktirmemizi ve maddi açıdan dara düşmemize neden olabilir. 6-18 Haziran arasında Koç burcundaki Şiron ile Venüs sekstil açı yapacak. İdeallerimiz, hayallerimiz ve düşüncelerimizle para kazanmak için atılımlar yapmak isteyebilir ancak, neyi nasıl yapacağımızı bilemediğimiz için kararsız ve çaresiz hissedebiliriz.

Aynanın karşısına geçtiğimizde kendimizi beğenmeyebilir değiştirmek veya kendimizi güzelleştirmek isteyebilir ancak buna cesaret edemeyebiliriz zaten retro bitmeden radikal değişimler yapmak genelde pek doğru olmaz. Kendimiz dışında başkaları yardım istediğinde bir uzman gibi fikir verebilir ve kişinin hedeflerine ulaşmasında öncü olabiliriz.

10-29 Haziran tarihleri arasında Terazi burcundaki Juno ile Venüs uyumlu açıda olacak. Bekar olanlar bu dönemde çekici, sosyal ve sanatsal duygusu olan, dış görünümüyle ve cana yakınlığı ile etkileyici, uzlaşmacı kişilerle tanışabilir. İlişkilerinizde uyumlu, uzlaşmacı davranarak ilişkilerinizi daha güzel hale getirebilirsiniz. Partnerinize kararlarında destek olup ona yanında olduğunuzu hissettirebilirsiniz. Sevgilinizle görünüş olarak ve düşünce olarak uyumlu olma isteğiniz artacaktır. Ortağınız ile uzun zamandır çözümleyemediğiniz konularda çözüme ulaşabilirsiniz.

Venüs retrosunun Türkiye’ye etkisinden kısaca bahsedersek;

Transit Venüs Türkiye’nin 12. Evinde retro yapacak. Terazi burcundaki Satürn Merkür kavuşumu ve daha sonra Mars ile üçgen açı yapacak. Ülkedeki mültecilerle ilgili olarak diğer ülkeler ile yeniden diplomatik görüşmeler düzenlenebilir. Sürüncemede olan konulara netlik kazandırmak için adaletli, mantıklı ve eşitlikçi çözümler sunulacaktır. Savaşta olduğumuz ülkeler ile uzlaşma çabaları; ülkeler arasında sorunlar hakkında yüzeysel konuşmalar nedeniyle netlik kazanmayabilir. Magazin dünyasında ünlüler arasında skandal olaylar, gizli aşklar, aldatmalar ortaya çıkabilir. Ülkenin doğal kaynaklarında doğru ve idareli kullanımlar ile ilgili yeni yaratıcı reklamlar gösterilebilir. Dünya ekonomisinde oluşan sıkıntılı dönemler nedeniyle yeni vergiler çıkarılabilir, faiz artırımı olacaktır. Dünya üzerinde etkisi azalan korona virüsü ile neredeyse durmuş olan ithalat ve ihracat faaliyetleri yeniden aktif olmaya başlayacaktır. Müttefikimiz olan ülkeler ile işbirliklerinde iletişimsel ve ülkede başlamış olan korona salgınından dolayı kopukluklar ve anlaşmazlıklar çıkabilir.

Türkiye’nin 3. Evindeki Neptün ile 10.evindeki Şiron’a Venüs sekstil yapacak. Mübarek Ramazan ayı içerisinde yapılan ibadetlerde korona nedeniyle kısıtlamalar getirilebilir. Hastalık korkusuyla insanlar camilerde toplu ibadet etmekten çekinebilir. Ülkede düzenlenen toplu iftar sofralarında eskisi kadar rağbet olmayacaktır. Hükümet hastalıkla ilgili çözüm veya tedavi için tıp ve bilim insanlarını teşvik edebilir. İhracat gelirlerini arttırmak için girişimlerde bulunma planları yapacaktır.

Türkiye haritasında Balık burcundaki Uranüs, Güney Ay Düğümü ve MC kavuşumuna Venüs kare yapacak. Hükümette yer alan kişilerin de salgın hastalığa yakalandığına dair gündemler oluşabilir. Halkın hastalığa karşı teslimiyet durumu oluşarak çabalamadan iyileşme, virüsten korunmak için önlemler almadan iyi olma isteği oluşabilir. Korona salgını ülkenin itibarını kötü yönde etkileyeceği için turizmde durgunluk gözlenecektir. Magazin dünyasında ünlülerin marjinal kişiler ile ilişkileri ortaya çıkabilir. Marjinal stiller, farklı yeni trendler ve müzikler ortaya çıkabilir. Müttefik ülkeler ile çıkar çatışmaları, sosyal iletişimde bozukluklar oluşabilir, bunlar da hedeflerimize gitmek için çabalarken gerilememize sebebiyet verebilir.

Türkiye’nin 5. evindeki Venüs ve Güneş ile de transit Venüs 150 derece açı yapacak. Sosyal medyada ve basın yayında ünlülerin yaşadıkları sıra dışı ilişkiler çok fazla konuşulacak, şaşkınlığımızı gizlenmeyeceği, hatta bununla ilgili ahlak bekçisi gibi yorumların yapılacağı zamanlar olacaktır. Halk arasında ilişkiler kıskançlık, fiziksel temas ve duygusal yakınlık kurmaktan korkup kaçmadan dolayı yüzeysel olacaktır. Gereksiz yere harcamalar yaparak görünümde iyileştirme çabaları gerçekleştirilebilir. Aynı şekilde bireyselde de ihtiyaç dışı harcamalar yaparak müsrifliğe neden olabilir. Kendimizi dışarıya karşı güçlü göstermek için görünümümüzü değiştirebiliriz. Hükümet de ülke halkına ve diğer ülkelere karşı kurulan iletişimler ile olduğundan daha güçlü gösterme isteği oluşacaktır.

Venüs 26 Haziran’da retro hareketini sonlandırıp 7 Ağustosa kadar İkizler burcunda seyrine devam edecek. İlişkilerin yarattığı psikolojik gerginlikleri atmak adına harcamaları arttırmak yerine sanatsal yollarla kendimizi ifade edersek sonradan pişmanlık duyacağımız şeyler almamış oluruz.

Bir Japon sanatı olan Kintsugi’yi duydunuz mu hiç? Kintsugi kırılan eşyaların altın, gümüş gibi değerli madenler ile tamir edilmesidir. Bu şekilde olduğundan daha değerli ve daha parlak görünür. Bu da mecazi anlamda baktığımızda her insanın yaralarıyla birlikte her ilişkinin de yaralarıyla birlikte daha güzel olduğunu gösterir ki; önemli olan insanların birbirleriyle kırıcı değil de yapıcı yaklaşarak kırıkları daha güzel görünümde onarmalarıdır. Duygularımızı, sevgimizi ifade etmekte zorlandığımız zamanlarda kendi duygularımızı, isteklerimizi düşünmekten kaçmak istediğimiz için farklı ilişkilere yönelmekten vazgeçerek, yüzleşmeyi ve yeniden güzel ilişkiler kurmak ve var olan çatlakların arasına altın tozları serpebilmek ve daha güzel hale getirmek için kendimizi geliştirmek dileğiyle..

SİNEM AKBAL AYDIN


Lütfen Bekleyin